Rechter na stoelincindent nu ook bedreigd

Het regent dreigementen aan het adres van de rechter in de zaak Meijel. Een 33-jarige Pool die een 2-jarig meisje en haar oma en opa doodreed kreeg daarvoor vrijdag een taakstraf van 120 uur. Veel mensen zijn het daar niet mee eens. Een petitie tégen de 120 uur werkstraf heeft op Facebook inmiddels al meer dan 12.000 likes opgeleverd.

Na de uitspraak van de rechter stond de vader van het 2-jarige meisje op en gooide een stoel in de richting van de rechter. Zij besloot hier geen aangifte van te doen. De bedreigingen worden door het Openbaar Ministerie (OM) nauwlettend in de gaten gehouden. Het OM bekijkt om wat voor dreigementen het precies gaat en hoe serieus deze zijn. Als ze ernstig genoeg zijn kan tot vervolging over worden gegaan. Dan is er namelijk sprake van aantasting van de rechtsstaat.

Dat veel mensen het niet eens zijn met de straf bleek eerder al uit woedende reacties op internet en Facebook. Op de petitiepagina laten lezers hun afschuw blijken en wensen ze de familie kracht toe. “Heel veel sterkte, heel Nederland leeft met jullie mee… Hoe schandalig de uitspraak ook is van de rechter, probeer kracht te halen uit de steun van iedereen… X”, zegt Jolanda. En daar sluiten veel lezers zich bij aan.