112

Wie weet waar Hodei Egiluz Diaz is?

De Belgische politie heeft Nederland om hulp gevraagd in de vermissingszaak van een 23-jarige Spaanse jongen. Hodei Egiluz Diaz, zoals de jongen heet, werkte in Antwerpen en verdween daar bijna een jaar geleden na een avond stappen. Omdat er sterke aanwijzingen zijn dat hij in die nacht met Nederlanders heeft gesproken, is de zoektocht nu ook uitgebreid naar ons land.

Hodei verdween in Antwerpen vorig jaar tijdens de nacht van 18 op 19 oktober na een avond stappen. Hij ging die nacht met twee vrienden uit in café De Vuile Was, vlakbij de Schelde aan de Grote Pieter Potstraat in Antwerpen.

Om 02.50 uur die nacht sluit het café, zijn twee vrienden nemen dan afscheid van hem. Ze verwachten dat Hodei naar huis gaat, aan de Lange Herentalsestraat. Maar hij blijft mogelijk nog even hangen, begint waarschijnlijk te dwalen en duikt een half uur later, rond 03.30 uur, in een hele andere richting op aan de Suikerrui.

Beroving

Bij de Suikerrui lijkt hij langere tijd rond te dolen, tot hij om 04.10 uur voor het laatst wordt gefilmd. Hij loopt dan op de Brouwersvliet bij de kruising aan het Falconplein en daar wordt hij beroofd. Mensen hebben hem toen op de hoek van de Koolkaai en de Orteliuskaai gezien en daar was hij volkomen in paniek, niet echt aanspreekbaar en leek te denken dat hij achtervolgd werd. Hij riep steeds “they will rape me”, ze willen me verkrachten. Het kan ook zijn dat hij eigenlijk bedoelde “they will rob me”.

Mensen hebben hem toen proberen te kalmeren. Hij was heel bleek en in de war en omdat hij niet echt op hun vragen reageerde hebben ze hem toen achtergelaten. Dit is het allerlaatste wat er bekend is van Hodei.

Alarm

Als hij die maandag niet op zijn werk verschijnt slaan vrienden en collega’s alarm. Er wordt gezocht en zijn ouders komen vanuit Spanje om de zoektocht naar hun zoon levend te houden. Er wordt gedoken in het water van de Schelde, vlakbij de plek waar Hodei voor het laatst werd gezien. Helaas zonder resultaat en de jongen lijkt spoorloos verdwenen.

De Belgische politie vraagt nu ook Nederlanders om hulp omdat er in de weekenden altijd veel Nederlanders op stap zijn in de uitgaansbuurt van Antwerpen.

Om extra aandacht te vragen voor de vermissing zijn familie en vrienden van de jongen met een fietstocht begonnen door Belgie en Nederland. Ze hopen dat iemand in Nederland meer weet over Hodei.

Vanavond om 19.00 uur meer over deze vermissing bij Hart van Nederland.