Goede voornemen van Selma voor 2015

De presentatrices van Hart van Nederland gaan 2015 beginnen met een goed voornemen. Selma gaat proberen twee liter water per dag te drinken.

Goed, we gaan dus allemaal een maand lang iets proberen vol te houden. Toevallig liet iemand mij van de week een voor-en-na-foto zien van iemand die vier weken lang twee liter water per dag had gedronken. Nou, dat zou toch fijn zijn als ik daar ook zo van opknap.

Feit is dat ik veel te weinig drink op een dag. ’s Morgens een kopje thee, rond elf uur een kopje koffie en hier en daar een slokje vruchtensap, water of thee verspreid over de dag. Als ik een liter vocht per dag haal is het al knap. Maar dat schijnt dus niet genoeg te zijn. Volgens verschillende websites moet je zeker twee liter vocht per dag drinken, de ene site zegt dat dat echt alleen water moet zijn, volgens andere tellen (kruiden)thee, koffie en frisdrank ook mee.

Je nieren zouden er beter door gaan werken, je concentratie wordt beter, je reinigt je lichaam en hoe fijn, je zou er van afvallen. Maar….nou zie ik toch ook weer op een andere site dat onderzoekers dit afdoen als complete nonsens. Als je dorst hebt moet je water drinken en anders niet en teveel water drinken zou juist averechts werken. En het zou ook slecht voor je nachtrust zijn omdat je steeds je bed uit moet om te plassen.

Kijk, dat maakt mij dan nieuwsgierig; bij deze ga ik dus mijn eigen ‘wetenschappelijke experiment’ beginnen. De hele maand januari wordt voor mij de maand van het water en dat wordt een flinke aanpassing voor mij. Van bijna niks drinken naar 2 liter water per dag en dan zal ik niet mijn kopje thee en koffie in de ochtend meerekenen.

Wil jij Selma helpen door met haar mee te doen? Stuur dan een mailtje met jouw motivatie naar hart@sbs.nl. Misschien volgen we jou dan wel terwijl je haar door januari heen loodst!

LEES OOK: De goede voornemens voor 2015 van de andere HvNL-presentatrices