Goede voornemen van Mirella voor 2015

De presentatrices van Hart van Nederland gaan 2015 beginnen met een goed voornemen. Mirella gaat proberen een maand lang geen vlees te eten.

Vaarwel heerlijke bitterballen, ossenhaas, kipsaté en cordon bleu. Vanaf 2015 ga ik vegetarisch door het leven. Boerenkool zonder worst, het is als slagroomtaart zonder slagroom. Toch ga ik het doen. Waarom zo radicaal hoor ik je denken, eet gewoon biologisch, die dieren hebben het prima!

Los van het feit dat ik me afvraag of dat ook echt zo is, is het niet alleen het dierenleed dat mij aan het hart gaat. Als ik lees wat er voor nodig is om een stuk vlees op mijn bord te krijgen, schaam ik me kapot. De vleesindustrie is met zijn uitstoot van broeikasgassen de op een na grootste milieuvervuiler. Voor de productie van diervoeding worden hele regenwouden gekapt! En voor het produceren van een kilo vlees is ongelooflijk veel water nodig… dat eigenlijk zou moeten gaan naar de mensen die het echt nodig hebben.

Dus gaat het roer om. Die eerste keer zuurkool zonder spekjes…. ik zie er nu al tegenop. Ik nodig je uit met mij mee te doen, want gedeelde smart is halve smart!

Wil jij Mirella helpen door met haar mee te doen? Stuur dan een mailtje met jouw motivatie naar hart@sbs.nl. Misschien volgen we jou dan wel terwijl je haar door januari heen loodst!

LEES OOK: De goede voornemens voor 2015 van de andere HvNL-presentatrices