Gezondheid

Behandeling in VS laatste strohalm voor opgegeven Danny (32)

Danny van Brenk is 32 jaar, getrouwd, heeft twee kleine kinderen en hij is ongeneeslijk ziek. Danny heeft galwegkanker en heeft nog maar een paar maanden te leven. Toch geeft hij niet op, want er is hoop. Een revolutionaire behandeling in New York zou zijn leven flink kunnen rekken.

Een paar maanden geleden werd bij Danny galwegkanker in de lever geconstateerd. Een uitzaaiing in de longen kon worden weggehaald, maar daarna sloeg de chemo niet aan. Hij is nu officieel uitbehandeld, maar dat maakt hem niet minder strijdlustig. En daarom hebben Danny en Charlotte besloten om te vechten voor zijn leven. Ze willen tot het uiterste gaan, ook als dat betekent dat ze voor een dure behandeling naar de andere kant van de wereld moeten reizen.

De resultaten van deze speciale behandeling, die je alleen in New York kunt krijgen, zijn opzienbarend. De behandelend arts van Danny denkt dat hij er veel baat bij zal hebben. Enige nadeel, de kosten: 300.000 euro!

Om geld bij elkaar te krijgen is er een stichting opgericht: Danny’s Hope 4 Life. Op allerlei manieren wordt geprobeerd geld in te zamelen: van sponsoracties en donaties, tot wandeltochten en een veiling. De teller staat nu op zo’n 55.000 euro: er moet dus nog wat bij.

Bekijk hieronder een extra video uit deze reportage.