Sport

Geen doellijntechnologie bij Ajax - PEC

Bekerwinnaar PEC Zwolle en landskampioen Ajax strijden zondagavond in de Amsterdam Arena om de Johan Cruijff Schaal. Tijdens de wedstrijd wordt er nog geen gebruik gemaakt van de aanwezige doellijntechnologie. Bij een laatste test met de doellijntechnologie bleek het systeem zondagmiddag niet 100 procent waterdicht, zo liet de KNVB weten.

De strijd om de Super Cup, de wedstrijd tussen de bekerwinnaar en landskampioen van het voorgaande seizoen, luidt de start in van het nieuwe voetbalseizoen. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Omdat het systeem niet 100% betrouwbaar wordt geacht heeft de KNVB besloten om het zogeheten HawkEye-systeem, waarbij met camera’s wordt bepaald of de bal wel of niet over de lijn is, niet te gebruiken bij het duel tussen Ajax en PEC Zwolle.

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was in de bekerfinale vorig seizoen. De Zwollenaren verrasten toen vriend en vijand door Ajax met liefst 5-1 te verslaan. Of dat vandaag weer lukt moet nog blijken, want Ajax zal gebrand zijn op eerherstel.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Ajax en PEC spelen vanavond in de volgende opstellingen:

AJAX: Vermeer; Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Andersen; Schöne, Milik en Kishna.

PEC ZWOLLE: Boer, Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Rienstra, Saymak, Drost, Thomas, Nijland.