Mannelijke truckers mishandelen vrouwelijke collega

Twee mannelijke vrachtwagenchauffeurs zijn woensdag opgepakt omdat zij een vrouwelijke collega uit Duitsland hebben mishandeld op de A7 bij Nuis. Dit laat de politie donderdag weten.

De 66-jarige trucker uit de gemeente Súdwest Fryslan en de 47-jarige man uit de gemeente Boarnsterhim reden de vrouw klem waardoor zij op één van de rijbanen van de snelweg stil kwam te staan. Volgens de 44-jarige Duitse liep een van de mannen met een hamer naar haar vrachtwagen toe. Vervolgens sloegen zij tegen haar voertuig en scholden ze haar de huid vol.

De vrouw is uiteindelijk boos haar vrachtwagen uit gesprongen en heeft met een ijzeren staaf de achterlichten van de vrachtwagens van de mannen kapot geslagen. Dit liep uit op een vechtpartij tussen haar en de mannen. Omstanders zijn haar te hulp geschoten. De twee mannelijke truckers kozen daarop het hazenpad.

Pink

De 66-jarige kon meteen worden aangehouden door de politie, de 47-jarige trucker is woensdagavond in zijn woning aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en bedreiging.

De Duitse is gewond geraakt aan haar pink en moest in het ziekenhuis behandeld worden. Wat de reden was van het agressieve gedrag van de mannen is onbekend.