Uitleveringsverzoek Joran behandeld

De rechtbank in Peru buigt zich op 8 mei over het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten voor Joran van der Sloot, zo laat het hooggerechtshof in Lima donderdag weten. De VS willen dat Joran uitgeleverd wordt, omdat hij ervan verdacht wordt de moeder van Natalee Holloway te hebben afgeperst.

Een rechter gaat op 8 mei in gesprek met Joran in de Piedras Gordas gevangenis, waar hij momenteel een straf van 28 jaar uitzit voor de moord op Stephany Flores. Tijdens dit bezoek worden de bewijsstukken en de aanvraag behandeld. Uiteindelijk moet een speciale commissie van het ministerie van Justitie beslissen of Van der Sloot daadwerkelijk aan de VS wordt uitgeleverd.

Indien de Peruaanse autoriteiten akkoord gaan met de uitlevering, zal Joran naar de VS gaan om het proces tegen hem bij te wonen. Na de uitspraak moet hij naar Peru terugkeren om daar zijn straf van 28 jaar uit te zitten. Pas nadat hij zijn straf in Peru heeft uitgezeten kan hij uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten.

Joran van der Sloot zou 250.000 van de moeder van Natalee Holloway hebben geƫist. In ruil hiervoor zou hij haar vertellen waar het lichaam van haar dochter is. Van der Sloot wordt sinds de verdwijning van de jonge Amerikaanse, in mei 2005, met de zaak in verband gebracht. Er is echter nooit sluitend bewijs gevonden waaruit blijkt dat hij haar om het leven heeft gebracht.

Afgelopen januari werd hij in Peru tot 28 jaar veroordeeld voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores. Tegen deze uitspraak is hij in beroep gegaan. Wanneer het beroep dient is nog niet bekend.