Politie pakt groep criminelen op

De politie heeft in Den Haag de afgelopen 3 weken in totaal 27 verdachten aangehouden die op de een of andere manier mogelijk betrokken zijn bij de handel in drugs. Dat heeft de politie woensdag gemeld.

De arrestanten maken deel uit van een criminele groep van 72 mensen van 16 tot en met 30 jaar. Volgens de politie maken zij zich in verschillende samenstellingen schuldig aan hoofdzakelijk misdrijven. Inmiddels zitten 26 van hen vast voor strafbare feiten zowel binnen als buiten de regio Haaglanden.

De politie hield op 20 maart vijf mannen uit Delft (22, 24, 25, 26 en 32 jaar), een 24-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Den Haag en een 26-jarige vrouw uit Rijswijk aan. De vijf Delftse mannen werden vorige week voor 90 dagen in bewaring gesteld. Deze verdachten maken deel uit van de harde kern van het netwerk van criminele jongeren, aldus de politie.

Op 30 maart werd een 16-jarige verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident met dodelijk afloop in een woning aan de Van Kinschotstraat in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart. Een 22-jarige Hagenaar overleed later aan de gevolgen van de steekpartij. De verdachte behoort volgens de politie ook tot de groep van 72.

Bron: ANP