Joran van der Sloot wil strafvermindering

Joran van der Sloot heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan, laat zijn advocaat weten. Dat wil nog niet zeggen dat hij officieel in beroep is gegaan, want hij moet daarvoor redeneringen indienen en hij heeft tien dagen de tijd om dat te doen.

Zijn advocaat legt uit: “Joran zei vrijdag al dat hij het recht wilde behouden om tegen de straf in te gaan. Zo kon hij er dit weekend even over nadenken, na alles wat er gebeurd is. En maandag werd gezien als 24 uur na de uitspraak, omdat zaterdag en zondag niet meetellen. 24 uur na de uitspraak hebben wij een schriftelijke aanvraag tot hoger beroep ingediend.”

Joran denkt volgens zijn advocaat namelijk dat hij goede kans maakt op strafvermindering. “Vrijdag hebben we overlegd en we waren het niet eens met de straf. Het was een vluchtig gesprek, we geloofden dat we een lagere straf konden krijgen. Ik kan niet zeggen hoeveel de verlaging zou kunnen zijn. Maar de straf die hij nu gekregen heeft is maar een heel klein beetje lager dan de eis.”

Het indienen van hoger beroep wil overigens niet zeggen dat de zaak opnieuw voorkomt: “De hoorzittingen worden niet opnieuw gehouden. Er wordt opnieuw naar de straf gekeken. We willen niet de hele straf omlaag brengen. We zijn het alleen met een aantal punten niet eens en we willen dat daarnaar gekeken wordt.”