Identiteit dode Ubbergen staat nog niet vast

De politie weet maandag nog altijd niet 100 procent zeker wat de identiteit is van de dode man die zaterdag dood gevonden werd in een woning in Ubbergen. Gezien de identiteit van het slachtoffer nog niet onomstotelijk vaststaat, wil de politie nog niets zeggen over de identiteit van de dader.

Het slachtoffer zou de 56-jarige dominee van de kerkelijke gemeente Landwijk zijn. Dit is zondag in alle protestantse kerken in Nijmegen meegedeeld. Er is zondag ook een herdenkingsdienst gehouden voor de dominee in het Bartholomeuskerkje in Beek. De politie kan dus echter nog niet met zekerheid zeggen dat hij ook daadwerkelijk het slachtoffer is.

De partner van het slachtoffer, die eveneens dominee is, zou vastzitten als verdachte. Hoewel de politie eerder bekend heeft gemaakt dat de verdachte een man van 55 jaar oud is, wil de woordvoerder niet bevestigen dat het om de partner van het slachtoffer gaat. De leeftijd en het geslacht van de verdachte komen wel overeen met die van de partner.

Het slachtoffer is gevonden in de woning waar de twee dominees samenwoonden. Maandag doet de politie nog onderzoek in het huis aan de Rijksstraatweg.