18 jaar cel voor doden en misbruik Jennefer van Oostende

Anthony K. gaat 18 jaar de cel in voor het doden en misbruiken van de 10-jarige Jennefer van Oostende uit Rotterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tijdens de behandeling van de zaak een levenslange gevangenisstraf.

Maar levenslang is volgens de wet niet mogelijk en 20 jaar te lang gezien zijn zwakbegaafdheid. K. werkte niet mee aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Toch lijkt hij zwakbegaafd.

Anthony K. ontkende Jennefer seksueel misbruikt te hebben, maar na onderzoeken acht de rechtbank bewezen dat dat wel gebeurd is.

Jennefers lichaam werd op 10 oktober gevonden in zijn woning in Rotterdam. Ze was in vuilniszakken gewikkeld.

K. was een bekende van het meisje. Hij is de ex van haar zus. Op de dag van de moord was zij met de kinderen van Anthony naar de speeltuin geweest.

De familie van Jennefer verklaart in verband met de uitspraak het volgende:

De moeder, broer en zussen van Jennefer worstelen bijna een jaar later nog altijd met  hun verdriet om Jennefer en wraakgevoelens jegens Anthony K. Zij leiden onder het gemis van Jennefer, het feit dat K op geen enkele wijze heeft meegewerkt aan het onderzoek en/of spijt heeft betuigd van zijn laffe daad. ”Zij proberen deze gevoelens te onderdrukken, al is het maar omdat zij K. geen deel willen laten uitmaken van hun verdere leven.

Wel hebben de moeder, broer en zussen van Jennefer steeds het volste vertrouwen gehad in het OM, de rechtbank en ons rechtssysteem.  Hoewel de rechtbank de strafeis van het OM niet overneemt zijn zij er van overtuigd dat het recht zijn loop zal hebben.

De familie van Jennefer beschouwt K. als een lafaard en een wandelende tijdbom. Zij hoopt dat het OM binnen enkele dagen laat weten in beroep te gaan tegen de door de rechtbank opgelegde straf.