Vrouw Gelredome-directeur 'viel van trap'

De vrouw van Jasper van A., de directeur van het Gelredome die zichzelf aangaf omdat zijn vrouw stierf na een echtelijke ruzie, zou om het leven zijn gekomen door een val van de trap.

Nadat het personeel van Gelredome dinsdagavond was ingelicht over het drama werd al snel bekend dat de vrouw van de trap zou zijn gevallen of geduwd tijdens een ruzie. De politie kan nog geen duidelijkheid geven over de kwestie. Van A. zit nog vast op verdenking van betrokkenheid van de dood van zijn vrouw, hij wordt verhoord.

Van A. en zijn vrouw hebben drie dochters van 7, 8 en 13 jaar oud. Ze stonden bij iedereen bekend als het ideale gezin. Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem laat in een reactie weten: “Wat zich heeft afgespeeld is een menselijk drama, dat mij en de hele samenleving diep schokt en ons in het hart raakt. Dit is erg aangrijpend. Onze gedachten zijn in deze zware tijd bij beide families en alle andere betrokkenen.” Personeel en leiding van Gelredome wil niet reageren, omdat iedereen “te verdrietig is over het drama”.