Voetballertje geschorst nadat ouders bardienst weigeren

Jordy Verstegen (10) mag twee wedstrijden lang niet meevoetballen met zijn team E3 van de Hapse Boys. Dit omdat zijn ouders door werkzaamheden geen bardiensten op zaterdag kunnen draaien.

Al eerder werd een jeugdspelertje gestraft omdat de ouders geen vrijwilligersdiensten konden of wilden draaien, meldt Omroep Brabant. De ouders van alle 270 spelers moeten per seizoen drie uur zo’n dienst draaien. Kan dat niet, dan worden de kinderen dus hard gestraft.

Wedstrijdsecretaris Ronnie Weeren van Hapse Boys vindt de schorsing “rigoureus” en “hard”, maar volgens hem heeft de club geen andere keuze omdat een club niet zonder die vrijwilligers kan. Veel begrip voor de ouders heeft Weeren niet… “Bijzonder, de ouders van 268 andere spelers kunnen dat wel regelen. Op mijn werk moeten ook weleens collega’s eerder weg bijvoorbeeld omdat ze op school voorleesouder zijn.”

Jordy is erg verdrietig is over het besluit. Zijn vader is woedend: ze zijn meer dan bereid om vaker shirtjes te wassen of iets dergelijks, maar bardiensten draaien blijft geen optie. “Moet ik dan een vrije dag nemen om in de kantine te gaan staan?”