Voetballer takelt bejaarde toe

Een 77-jarige voetbalsupporter is zaterdag zwaargewond geraakt nadat hij een karatetrap kreeg. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Tijdens de wedstrijd tussen de Amsterdamse clubs OSV en Sporting Noord kreeg een 32-jarige voetballer van Sporting Noord een gele kaart. Dit accepteerde de man niet. Hij begon te schelden en moest door zijn teamgenoten worden tegengehouden toen hij de scheidsrechter aan wilde vallen.

De arbiter gaf hem vanwege dit gedrag nogmaals een gele kaart. De 77-jarige man, die als trouwe supporter lans de zijlijn stond, merkte op dat die tweede gele kaart geheel terecht was. De 32-jarige voetballer ging daarop volledig door het lint. Hij sprong over reclameborden heen en gaf de bejaarde man een karatetrap op zijn borstkas, meldt De Telegraaf.

In eerste instantie leken de verwondingen van de 77-jarige mee te vallen. Toch werd hij voor de zekerheid door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Als dit niet gebeurd was, had dat fatale gevolgen kunnen hebben. Al snel bleek namelijk dat zijn milt gescheurd was. Deze moest verwijderd worden en de artsen hebben vijf liter bloed uit zijn maag gepompt. Momenteel ligt de bejaarde man op de intensive care waar hij kunstmatig in slaap wordt gehouden.

De agressieve speler is inmiddels door zijn club geroyeerd, meldt AT5.