Verdachte zedenzaak Ens op vrije voeten

De van ontucht verdachte eigenaar van agrarisch kinderdagverblijf Onze Boerderij in Ens komt vrijdag op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Lelystad donderdag bepaald.

De 51-jarige Jan R. wordt ervan verdacht dat hij ontucht of misbruik pleegde met 11 jonge kinderen die op de opvang zaten. De rechtbank besloot zijn voorlopige hechtenis te schorsen, zodat hij aan een behandeling kan beginnen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daar zou zowel de Ensenaar als de maatschappij mee gediend zijn, aldus de rechtbank.

Jan R. blijft tot aan de inhoudelijke behandeling van de zaak op 10 januari wel onder elektronisch toezicht. Buiten zijn behandelingen en afspraken met de reclassering om, mag hij het erf van zijn boerderij niet verlaten. Ook mag hij geen contact zoeken met kinderen jonger dan 12 jaar. De rechtbank hield tevens rekening met het feit dat de man al bijna een jaar vastzit. Jan R. werd eind december vorig jaar opgepakt nadat de ouders van enkele kinderen naar de politie waren gestapt.

Bron: ANP