Verdachte straatrace blijft in cel

De rechtbank in Utrecht heeft maandag bepaald dat de 23-jarige Mohamed ben J. uit Ronde Venen in de cel blijft. Ben J. was in juli betrokken bij een verkeersongeluk waarbij een 27-jarige Utrechter om het leven kwam.

De officier van justitie vertelde op de zitting dat getuigen hebben verklaard dat twee autos met hoge snelheid een race hielden op de Cartesiusweg in Utrecht. De tweede auto is nooit gevonden, maar het Openbaar Ministerie blijft ervan overtuigd dat het om een wedstrijd ging.

Op 27 juli kwam een 27-jarige man om het leven en raakte een 37-jarige man gewond. Zij waren inzittenden van een auto die in botsing kwam met de auto van de verdachte op de Cartesiusweg in Utrecht. Het Openbaar Ministerie (OM) is ervan overtuigd dat het ongeluk is gebeurd doordat Ben J. aan het racen was op de openbare weg in Utrecht. Het beschuldigt de man dan ook van doodslag en poging tot doodslag.

Advocaat Louis de Leon vroeg de rechtbank om Ben J. vrij te laten na vier maanden voorarrest. De advocaat gaf toe dat Ben J. te hard heeft gereden op een plek waar iedereen te hard rijdt. Hij wees erop dat zijn client op een paar snelheidsbekeuringen na geen strafblad heeft. De rechtbank oordeelde dat het maatschappelijk belang zwaarder moest wegen. De inhoudelijke behandeling is op 30 januari.