Veel Nederlanders seksverslaafd

Seksverslaving is in Nederland uitgeroeid tot een groot probleem. Het is inmiddels de op twee na meest voorkomende verslaving in ons land, na alcohol en nicotine.

GGZ CrisisCare constateert dat zo’n 300.000 Nederlanders hieraan lijden. De laatste jaren zit er een stijgende lijn zit in het aantal seksverslaafden. 70% van hen is man, maar er komen steeds meer vrouwen bij. Volgens de kliniek is dit zeer zorgwekkend en is het belangrijk dat personen die hiermee kampen behandeld worden. Verslaafden moeten hun probleem niet onderschatten, aldus Dick Trubendorffer van GGZ CrisisCare. Een seksverslaving kan verstrekkende gevolgen hebben en leiden tot maatschappelijk isolement.

Seksverslaafden hebben een grote seksdrang en voelen zich nooit volledig bevredigd. Zij kunnen geen dag zonder porno en zijn geobsedeerd door seks. Bij personen met een seksverslaving komen dezelfde symptomen voor als bij mensen die verslaafd zijn aan verdovende middelen. Ze zijn prikkelbaar en hun gevoelens worden afgestompt. Ze kunnen veelal geen betekenisvolle relaties onderhouden en hebben moeite werkelijk intiem met iemand te zijn.

Onze redactie is op zoek naar mensen die seksverslaafd zijn of een relatie hebben met iemand die seksverslaafd is. Wilt u hierover vertellen in onze uitzending? Neem dan contact met ons op via 020-8007777.