Van Gaal algemeen directeur Ajax

Louis van Gaal treedt uiterlijk op 1 juli 2012 aan als voorzitter van de directie van Ajax. Dat heeft de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse voetbalclub woensdag bekendgemaakt.

De RvC is daarnaast van plan op korte termijn twee interim-directeuren aan te stellen: Martin Sturkenboom als algemeen directeur ad interim en Danny Blind als technisch directeur ad interim.

De RvC heeft zonder medeweten van Johan Cruijff de onderhandelingen met beoogd directeur Louis van Gaal afgerond. Dat zeggen bronnen rond de Amsterdamse club. De legendarische nummer 14 van weleer, lid van de RvC, is pas daarna ingelicht over de gang van zaken. Met steun van de directie van Ajax heeft de raad in Portugal gesproken met Van Gaal. In die bijeenkomst heeft de oud-trainer van de club gezegd opnieuw naar Amsterdam te willen komen.

Cruijff heeft nog niet gereageerd op de gang van zaken. Algemeen mag worden aangenomen dat hij geen groot voorstander is van de komst van Van Gaal. De actie lijkt een directe poging Cruijff buitenspel te zetten. Eerder op de dag liet bestuursvoorzitter Steven ten Have nogmaals weten dat hij zich de wetten niet laat voorschrijven door Johan Cruijff. “Er moet snel een stabiele leiding komen”, zei hij. “Of Cruijff het er nu mee eens is of niet.”

Bron: ANP