Van der Laan spreekt occupy'ers toe

Occupy Amsterdam moet voor maandag de overlast op het Beursplein grondig aanpakken. De betogers moeten voor zichtbare verbeteringen zorgen. Dit heeft burgemeester Eberhard van der Laan zaterdag afgesproken met de betogers.

Hij bezocht het tentenkamp en sprak tijdens een ruim 2 uur durende bijeenkomst ongeveer 50 demonstranten toe. Van der Laan heeft volgens zijn woordvoerster goede afspraken kunnen maken over het verkleinen van het tentenkamp en het verminderen van de stank. Ook wil hij dat de demonstranten beter toezien op het alcohol- en drugsverbod in het kamp en verbiedt hij de betogers kampvuren te maken.

De burgemeester vertelde de demonstranten dat ze 7 weken lang ontspannen en op Amsterdamse wijze hebben mogen demonstreren, maar dat het nu afgelopen moet zijn met de overlast voor aangrenzende ondernemers van het Beurs van Berlage Cafe, de Bijenkorf, het Damrak, de fietsenstalling en de handelaren in het beursgebouw. Van der Laan riep de demonstranten op nog dit weekeinde campers, auto’s en caravans van het Beursplein te verwijderen. Ook verbiedt hij versterkte muziek na tien uur ‘s avonds.

Bron: ANP