Tweede aanhouding voor dood Bredase zwerver

De politie heeft maandag een 40-jarige Rotterdammer aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een zwerver begin september in Breda.

De man verblijft regelmatig in Breda en is aangehouden in de buurt van de fietsenstalling waar de zwerver in de ochtend van 6 september dood werd aangetroffen. Een politiewoordvoerder heeft dat gemeld. De politie noemt de Rotterdammer een hele belangrijke verdachte. Vorige week werd al een 30-jarige vrouw aangehouden. Zij zit nog vast maar er is nog niet besloten of ze ook wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een schoolconciĆ«rge vond de 50-jarige zwerver in de fietsenstalling die hij gebruikte als slaapplaats. De man was door geweld om het leven gekomen. De opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht hebben vorige week aandacht besteed aan de zaak en dat leverde vijf tips op. De politie liet bewakingsbeelden zien van iemand die in de nacht voor de vondst bij de fietsenstalling was. De politie gaat niet in op de vraag of de aangehouden man ook de persoon op de beelden is.

Bron: ANP