Twee mannen in woning overvallen

Bij een woningoverval vrijdagnacht in Groningen is de bewoner van het huis bedreigd met een vuurwapen en hierbij gewond geraakt. Dat meldt de politie zaterdag.

De 52-jarige Groninger werd in zijn woning aan de Fossemaheerd overvallen. Zijn 22-jarige neef  uit Hoofddorp was op dat moment op bezoek. Rond 02.00 uur wilden beiden de woning verlaten, maar plotseling drongen vier gemaskerde mannen de woning binnen. De bewoner en zijn neef werden vervolgens met vuurwapens bedreigd. De overvallers eisten direct geld en probeerden de bewoner vast te binden met een tie-wrap.

De neef vluchtte naar het dak van de woning. Daar maakte hij zoveel lawaai dat buurtbewoners de politie belden. Toen agenten bij de woning kwamen reed een donkere auto met hoge snelheid weg. Meerdere politie-eenheden stelden direct een zoektocht naar de auto en daders in. Dit bleef zonder resultaat. Het is nog onduidelijk of de overvallers iets hebben buitgemaakt.

Forensische rechercheurs zijn met een uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de woning van het slachtoffer begonnen. Hierbij werd in de omgeving een leeg holster aangetroffen. Het holster is voor sporenonderzoek veiliggesteld. Bij de overval raakte de bewoner  gewond aan zijn hand. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft het sterke vermoeden het hier niet gaat om een willekeurige woningoverval. De bewoner blijkt eigenaar te zijn van een coffeeshop.