Studenten moeten toets alsnog maken

Ruim 100 studenten van de Pabo van de Hanzehogeschool in Groningen moeten alsnog een voortgangstoets maken. De toets die eerder deze maand op het rooster stond, ging niet door omdat er geen surveillanten waren ingeroosterd.

De opleiding erkent dat er een fout is gemaakt, aldus een woordvoerster dinsdag. De derde- en vierdejaarsstudenten werden ruim twee weken geleden onverrichter zake naar huis gestuurd. Het maken van een voortgangstoets is verplicht voor alle Pabo-studenten, maar er wordt geen cijfer voor gegeven, aldus de woordvoerster.

De toets wordt zo snel mogelijk alsnog aangeboden. Studenten maken zon toets om te weten waar ze staan in het leerproces. Het gaat om een serie van 12 verplichte toetsen die landelijk worden afgenomen. Surveillance is daarbij verplicht. ,,Bij de inroostering is iets misgegaan, zegt de woordvoerster.

De Inspectie van het Onderwijs heeft inmiddels contact gehad met het college van bestuur van de Hanzehogeschool en onderneemt verder geen actie. ,,Er zijn geen studiepunten aan de toets verbonden. Dat is voor de inspectie een wezenlijk criterium, omdat anders het niveau van het diploma in het geding komt. Bovendien is toegezegd dat de toets snel opnieuw wordt aangeboden.