Stormloop op gratis Hema-taart

De site van winkelketen Hema is sinds donderdagavond nagenoeg onbereikbaar, doordat bezoekers er een gratis taart kunnen bestellen. Dat meldde een woordvoerster van het bedrijf.

“We gaan uit van een menselijke fout, waardoor de bosvruchten clafoutis-taart gratis te bestellen is”, meldde zij. “We zijn niet primair bezig om te kijken hoe het komt. We willen vooral het probleem zo snel mogelijk verhelpen en gaan dan kijken wat we doen met de bestellingen die zijn geplaatst. We krijgen bestellingen binnen voor hele bedrijven. Sommigen bestellen er zelfs miljoenen”, aldus de woordvoerster.

“Als de site weer normaal draait, gaan we inventariseren hoeveel er precies is besteld en wat een passende oplossing is. Immers, de productie kan dit niet aan. Klanten moeten hun gegevens achterlaten, dus Hema kan hen bereiken.” De winkelketen heeft daar twee dagen de tijd voor; het duurt 48 uur voordat een taart kan worden afgehaald. Hema gaat niet uit van een hack. “Dan hadden ze vast wel een andere taart uitgekozen”, aldus de woordvoerster. Bron: ANP