Seksueel wangedrag kost leraar baan

Het Markland College in Oudenbosch heeft een 62-jarige gymleraar ontslagen nadat leerlingen geklaagd hadden over ongewenst seksueel getint contact. De klachten kwamen voornamelijk van leerlingen uit een vmbo-brugklas waarin meerdere zorgleerlingen zitten. Deze kinderen hebben leerachterstanden en kampen met sociaal emotionele problematiek.

Verschillende kinderen klaagden dat de leraar de meisjeskleedkamer inliep zonder te kloppen en dat hij vaak tegen meisjes aan ging staan. Daarnaast hebben leerlingen ook gemeld dat hij tijdens het gymmen in de broekjes van de meisjes probeerde te kijken. De school heeft de klachten naar eigen zeggen direct serieus genomen en laten onderzoeken door een onafhankelijke onderzoekscommissie. Nadat leerlingen gemeld hadden dat de man een erectie kreeg tijdens de gymles, heeft de school besloten hem te schorsen en per 1 januari 2012 te ontslaan.

De 62-jarige heeft zijn ontslag aangevochten, maar de kantonrechter is van mening dat de school hem terecht de laan uit heeft gestuurd. De leraar was al jaren in dienst van de school en er zijn nooit eerder klachten geweest, zo laat een woordvoerder weten. De eerste meldingen van wangedrag kwamen een half jaar geleden binnen.