Regenbuien houden huis in Nederland

Het lijkt wel alsof de zomer ten einde is. Flinke regen- en onweersbuien zijn dinsdagnacht over ons land getrokken. Op verschillende plaatsen heeft dit voor forse wateroverlast gezorgd.

Vooral in Utrecht en Noord-Brabant zorgden de buien voor problemen. In Brabant zijn zeker honderd meldingen binnengekomen van ondergelopen kelders en straten en omgewaaide bomen, meldt Omroep Brabant. Vooral in Roosendaal kwam de regen met bakken uit de hemel.

In Utrecht is een politieauto in de problemen gekomen in een ondergelopen viaduct. De agenten dachten dat ze er wel onderdoor konden rijden, maar de auto kwam vast te zitten in het water. Alle drie de mannen wisten uit de auto te komen, al moest de derde zichzelf bevrijden door een ruit in te slaan met een zaklamp. De achterste deuren van politiewagens kunnen namelijk niet van binnenuit open om te voorkomen dat arrestanten de benen nemen. In het Utrechtse Diakonessenziekenhuis zijn de kelders ondergelopen en hierdoor liep de elektriciteitsvoorziening gevaar, weet RTV Utrecht. De brandweer heeft het water weggepompt voordat er problemen ontstonden.