'Politie Utrecht negeerde advies uit Twente'

De politie Twente heeft de collega’s in Utrecht geadviseerd het eredivisieduel tussen FC Utrecht en FC Twente in te schalen als risicowedstrijd. Dat zei Eugenio Porcu, manager operationele zaken van FC Twente, maandag tegenover RTV Oost.

“Vorig jaar is bij ons een reservespeler van FC Utrecht geslagen, dat heeft kwaad bloed gezet in Utrecht”, aldus Porcu. “Daarom heeft de politie uit Enschede gezegd: betitel het maar als een risicowedstrijd.” De politie Utrecht zou dat advies hebben genegeerd. Supporters van FC Utrecht zochten zondag in de tweede helft de confrontatie met de Twente-aanhangers. Ook na de wedstrijd liep het uit de hand rond stadion De Galgenwaard, waar agenten zelfs waarschuwingsschoten moesten lossen. De politie Twente wilde de uitlatingen van Porcu niet bevestigen en verwees naar de politie Utrecht.

Een woordvoerder van politie Utrecht laat weten dat politiekorpsen voor aanvang van een ‘risicowedstrijd’ altijd onderling contact hebben. Politie Twente heeft doorgespeeld dat er onenigheid zou kunnen ontstaan tijdens de route die de spelersbus moet afleggen naar het stadion. Politie Utrecht heeft hierop extra motoren langs de route geplaatst.

Begin maart werden drie reservespelers van FC Utrecht na de bekerwedstrijd in Enschede tegen FC Twente belaagd door fans van de thuisclub. Een van hen werd daarbij geslagen. FC Utrecht deed aangifte van het incident bij de politie.

Bron: ANP