Politie schiet agressieve hond dood

Een agressieve hond die zondagmiddag twee herten in Oost-Maarland heeft aangevallen is door de politie doodgeschoten. Dat melde de politie Limburg Zuid maandag.

De hond had de herten zwaar verwond op een omheind terrein aan de Kasteellaan. Rond 16:00 uur werd de politie gewaarschuwd door getuigen. In het weiland zag de politie twee zwaargewonde herten liggen. De hond liep op hetzelfde terrein en vertoonde dusdanig gedrag dat de politie besloot het dier direct dood te schieten. Reden hiervoor was ook dat in de omgeving van het perceel mensen wandelden en niet gegarandeerd kon worden dat de hond op het terrein zou blijven.

De herten waren zo zwaar gewond dat ze direct door de agenten uit hun lijden werden verlost. Het doden van de dieren was voor omstanders niet zichtbaar.

 

 

 

De eigenaar van de herten bleek ook de eigenaar van de hond te zijn. Hij was niet aanwezig en werd telefonisch op de hoogte gebracht. Door de agenten werd slachofferhulp aangeboden aan de aanwezige wandelaars met kinderen.