Pesters Ricky niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) in Assen stelt geen strafvervolging in tegen drie minderjarige jongens van het Hondsrug College in Emmen die verdacht werden van mishandeling en bedreiging. Oktober vorig jaar overleed hun slachtoffer, de toen 14-jarige Ricky van Bommel, aan een hartstilstand.

Volgens de moeder is haar zoon doodgepest en werden de vernederingen en de mishandelingen hem fataal. Het OM erkent dat Ricky het slachtoffer is geweest van pesten en daaronder heeft geleden. Maar het heeft geen aanknopingspunten kunnen vinden dat de pesterijen hebben geleid tot een hartstilstand.

In maart 2010 deed Ricky aangifte van mishandeling en bedreiging en verklaarde dat hij veel werd gepest. Na de zomervakantie van vorig jaar ging hij naar een andere school. Op 3 oktober overleed de jongen. Een arts constateerde een natuurlijke doodsoorzaak, namelijk overlijden veroorzaakt door hartritmestoornissen.

Volgens het OM is wel duidelijk geworden dat Ricky tijdens zijn schoolperiode, al vanaf de basisschool, vaak werd gepest. “Het OM betreurt het dat Ricky zon vervelende schoolperiode heeft gehad maar strafrechtelijk gezien kan het OM in deze zaak geen rol van betekenis vervullen.” Bron: ANP