'Patiënten gebruikt als proefkonijn'

Letselschade-expert Yme Drost heeft een nieuwe misstand aan het licht gebracht in de zaak rond ex-neuroloog Jansen Steur. Volgens Drost lijkt het erop dat de voormalig arts zijn patiënten als proefkonijn heeft gebruikt.

Onlangs is gebleken dat Jansen Steur onterecht hersenweefsel weg heeft laten halen bij twee van zijn patiënten. Eén van hen is inmiddels overleden en de ander gaat nu een schadeclaim indienen. Bij deze persoon is in het Medisch Spectrum Twente 12,5 kubieke centimeter hersenweefsel weggehaald om vast te stellen of ze aan dementie leed. Achteraf bleek zij niets te mankeren.

Het weghalen van zo’n grote hoeveelheid hersenweefsel kan leiden tot psychische instabiliteit en woordvormingsproblemen. De vrouw, die in 1998 geopereerd werd, kwam er zelf onlangs pas achter dat er zo veel weefsel bij haar was weggehaald. Ze stelt dat Jansen Steur haar sterk onder druk heeft gezet om de operatie uit te laten voeren, meldt RTV Oost.

De zaak rond voormalig neuroloog Jansen Steur speelt al langere tijd. Hij zou onder invloed van verdovende middelen ruim honderd verkeerde diagnoses hebben gesteld. Ook schreef hij medicijnen voor waar patiënten mogelijk aan overleden zijn.