Op gang gezette leerling naar andere school

De leerling van het Nieuwegeinse Anna van Rijn College die vorige week volgens zijn ouders hardhandig door de adjunct-directeur uit de klas werd gezet, gaat naar een andere school. Dat heeft een woordvoerder van de school dinsdag gezegd.

De ouders deden aangifte nadat de adjunct-directeur de 13-jarige jongen op de gang had gezet. De man deed dat nadat de jongen een keer of tien was gevraagd om de klas te verlaten. De jongen moest de les uit “om af te koelen”. Vervolgens pakte de politie de docent op school op.

De adjunct-directeur laat dinsdag aan het AD weten nog steeds van slag te zijn door het incident. “Dat iemand direct de politie belt, doet het meest pijn”, vertelt hij. “De politie heeft mij niets gevraagd, maar gelijk meegenomen als verdachte. Ik zei nog: ik rij wel even achter u aan. Maar dat was dus niet de bedoeling.” Volgens hem pakte hij de jongen bij zijn kraag om hem op de gang te zetten, en daar struikelde hij. Sinds het incident zit hij thuis. “Ik zou niet weten hoe ik het anders had moeten aanpakken.”

Het Openbaar Ministerie in Utrecht werkt met grote spoed aan deze zaak. Het politiedossier is dinsdag ingeleverd bij het OM, dat woensdag een besluit denkt te nemen over eventuele vervolging in deze zaak. “Het is voor het eerst dat een incident op een school zo’n grote vorm heeft aangenomen”, aldus de zegsvrouw.

Wat vindt u van deze kwestie? Geef uw mening onder dit artikel!