Onderzoek naar misbruik kinderdagverblijf

De zedenpolitie en het Openbaar Ministerie zijn naar aanleiding van een aangifte en twee meldingen een onderzoek begonnen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door een volwassene bij een groep van kinderdagverblijf Boemerang in Tilburg.

De ouders van de kinderen uit de groep zijn dinsdagavond op een bijeenkomst bijgepraat en de ouders van de kinderen in andere groepen zijn woensdag met een brief geïnformeerd. Volgens meldingen van ouders hebben hun kinderen uitlatingen gedaan over het grensoverschrijdend gedrag. Er zijn op dit moment geen verdachten, zo staat in de brief.

Directeur Harriette Griep van de kinderopvang zegt dat de aangifte en meldingen dateren van voor de zomer en onafhankelijk van elkaar binnen zijn gekomen. De bijeenkomst dinsdagavond vond plaats op initiatief van het kinderdagverblijf. Aanwezig waren de officier van justitie, de politie en medewerkers van de GGD. De bijeenkomst was emotioneel. Ouders reageren volgens haar boos en verdrietig.

De directie hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt voor de ouders komt. Het Openbaar Ministerie in Breda bevestigt dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt en dat de aangifte en meldingen zijn ontvangen. De politie doet over het onderzoek geen mededelingen.

Bron: ANP