OM: 'Voorwerp van belang' gevonden

De politie heeft in het onderzoek naar de vermiste Farida Zargar¬†achter een woning in de Venusstraat in Spijkenisse “een voorwerp gevonden dat van belang kan zijn in het onderzoek”.

Om welk voorwerp het gaat, wil het Openbaar Ministerie (OM) in belang van het onderzoek nog niet zeggen. De vondst is inmiddels naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht voor nader onderzoek. De zoekactie werd ingegeven door een melding bij de politie, dat er op de genoemde locatie mogelijk iets te vinden was.

Half oktober doorzocht de politie dezelfde woning naar aanleiding van een bedreiging met vuurwapen. Bij die doorzoeking werden een tas en het paspoort aangetroffen van de sinds 5 augustus 2010 vermiste Farida Zargar. De politie hield een week later een 34-jarige man aan in verband met de verdwijning van de vrouw. De man wordt beschuldigd van ontvoering dan wel diefstal, de dood ten gevolge hebbend.

Bij de doorzoeking van 13 en 14 oktober trof de politie diverse wapens aan. Het ging om een kruisboog, een mes en een vuurwapen. Verder vond de politie onderdelen van vuurwapens en van diefstal afkomstige goederen als fietsen en bromfietsen. Vorige week woensdag deden opsporingsautoriteiten opnieuw huiszoeking in de woning aan de Venusstraat. Daarbij werden voorwerpen in beslag genomen die nader zijn onderzocht.

Zargar verdween vorig jaar toen ze van haar werk in Spijkenisse naar huis fietste.

Bron: ANP