Nog 40 dieren op dodenlijst Kreta: word gastgezin

Een aantal weken geleden deed het Mirtos Animal Project in Kreta een noodoproep. Al jaren doet de stichting hun uiterste best om afgedankte honden en katten op Kreta van een wisse dood op straat of in een asiel (waar ze na drie dagen worden vergast) te redden. Dit doen ze door de dieren naar Nederlandse gastgezinnen te sturen, waar ze liefdevol worden opgevangen om daarna te worden geadopteerd door een geschikte baas. Maar omdat een plaatselijke wethouder vindt dat de shelters teveel dieren hebben, zouden rond de 75 dieren op korte termijn worden vergast. Dankzij onze kijkers en lezers werden 42 dieren dit vreselijke lot bespaard, maar de strijd is nog niet over.  

Mirtos Animal Project Mariska de Liefde, de voorzitter van Mirtos Animal Project, is heel blij met alle reacties die ze hebben binnengekregen van dierenvrienden die wel een plekje hadden voor de dieren. “We hebben heel veel reacties binnen gekregen op de noodoproep! We zijn hier heel dankbaar voor en met uw hulp hebben we tot nu toe 38 honden en 4 katten een veilige plek in Nederland kunnen geven!”

Maar helaas is de ellende nog niet voorbij, vertelt Mariska. “Op dit moment wachten er nog een kleine 40 honden in de shelter op een opvanggezin of baasje. Helaas verandert dit aantal per dag omdat mensen hun honden maar blijven dumpen bij de shelters.”

Alsof dat nog niet erg genoeg is, is het zomerseizoen voorbij, en dat heeft nare gevolgen voor de overgebleven dieren… Mariska legt uit: “Jammer genoeg is het vliegseizoen per 1 november tot en met 1 april voorbij en worden de vluchten om de dieren naar Nederland te krijgen maar mondjesmaat aangeboden. We zijn nu aan het onderzoeken of het mogelijk is, en wat de kosten zijn, om de honden waar we hopelijk opvang of een baasje voor vinden gedurende de winterperiode met een speciaal dierentransport naar Nederland te krijgen.”

Als u kunt helpen door tijdelijk een hond op te vangen, mail dan naar hart@sbs.nl. Of wilt u helpen de dieren naar Nederland te krijgen, kijk dan op mirtos.nu.