Miljoenenschade winkeliers 't Loon Heerlen

De 50 winkeliers in Heerlen lijden vele miljoenen euro’s schade als gevolg van de sluiting van winkelcentrum ‘t Loon donderdagavond. Bij de grote winkelbedrijven zoals HEMA, CA en Albert Heijn, zullen daardoor echter geen ontslagen vallen.

Volgens woordvoerder Franck Ackermans van de winkeliers kunnen de grote bedrijven hun personeel onderbrengen in andere filialen. “De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang”, zei hij. “Het moge duidelijk zijn dat sluiting van een compleet winkelcentrum forse gevolgen heeft voor alle betrokkenen”, zei Ackermans. “We praten over een enorme schade.” Exacte bedragen kan hij niet noemen; daarvoor is het te vroeg. Verse producten in de winkels vormen een groot probleem. “Dat wordt een enorme schadepost. Veel hangt ervan af wanneer we in de winkels mogen om producten daar weg te halen. Maar veel versgoed is niet meer te redden en moet afgeboekt worden.”

Het winkelcentrum werd dinsdag al gedeeltelijk ontruimd nadat er scheuren waren gevonden in pilaren in de ondergrondse parkeergarage. Heerlen overweegt het gecontroleerd slopen van het op instorten staande deel van winkelcentrum ‘t Loon. Dat zei
burgemeester Paul Depla van Heerlen vrijdagmiddag.

Bron: ANP