Meisje gechanteerd met webcamfoto's

De gevaren van internet zijn een 19-jarig meisje pijnlijk duidelijk geworden. Afgelopen dinsdag hebben agenten een jongen opgepakt die zij via internet had leren kennen.

Het meisje had de 15-jarige jongen pasgeleden ontmoet en voerde regelmatig chatgesprekken met hem via de webcam. Tijdens een van deze gesprekken vroeg hij of ze haar bovenlijf wilde ontkleden en dat deed ze.

De volgende dag vertelde de 15-jarige dat hij tijdens die chatsessie foto’s van het meisje had gemaakt en hij dreigde ze te publiceren. Hij zei dat hij de foto’s pas zou wissen als ze 2.500 euro zou betalen.

Ze spraken af dat het meisje naar de Dam zou komen om het geld te brengen. Zij had het geld echter helemaal niet en besloot een agent op straat aan te spreken. Deze schakelde agenten in burger in en zo kon de 15-jarige jongen aangehouden worden. De vriend die hij mee had genomen werd ook in de boeien geslagen.

“Jongeren zien vooral de leuke kant van ping, en chatten met beeld. Ze zijn zich veelal niet bewust van de gevaren. Nog steeds vindt er misbruik plaats via digitale media”, laat een politiewoordvoerder weten.