Meer meldingen van asociale buschauffeurs

Zijn het doorgaans reizigers die zich misdragen, de laatste tijd zijn er steeds meer meldingen van buschauffeurs die zonder duidelijke reden door het lint gaan.

Zo ging een chauffeur van Veolia ernstig de fout in nadat hij een fietser geen voorrang gaf waardoor de man viel. Een vrouw zag dat gebeuren en klopte op de zijkant van de bus, waarschijnlijk om verhaal te halen. Vervolgens stapte hij uit, duwde haar op de grond, ging op haar zitten en sloeg haar hoofd tegen de grond. De vrouw deed natuurlijk aangifte, meldt Tubantia.

De week ervoor waren er twee meldingen van asociaal gedrag door buschauffeurs van het Haagse GTM. In Amsterdam werd een passagiere om onduidelijke redenen de toegang tot de bus geweigerd, en toen ze dat niet pikte liep de chauffeur scheldend en tierend op haar af en gaf haar een flinke duw. Helaas voor hem staat dit incident op video. “Dit gedrag is ontoelaatbaar”, reageert het Gemeentelijk Vervoers Bedrijf. De chauffeur moet op gesprek komen.

Collega’s denken desgevraagd dat dit wangedrag voortkomt uit óf een te hoge werkdruk of dat het een gevalletje is van de druppel die de emmer deed overlopen.