Lichaam Nicole van den Hurk mist kaak

Het stoffelijk overschot van Nicole van den Hurk is vandaag vrijgegeven door het Openbaar Ministerie. Zij wordt binnenkort in besloten kring door de nabestaanden herbegraven.

Na het opgraven van het stoffelijk overschot van het Eindhovense meisje Nicole, zij werd  in 1995 op 15-jarige leeftijd vermoord, is gebleken dat haar onderkaak ontbreekt. Dat maakte het Nederlandse Forensisch Instituut (NFI) vrijdag bekend. Een woordvoerder legt uit hoe dat heeft kunnen gebeuren: “In 1995, toen Nicole overleed, waren de onderzoekstechnieken van de Forensische Opsporing anders dan tegenwoordig. Elk spoor werd uniek gestickerd en bemonsterd en als zodanig in de rechtszaak behandeld. Daarna ging het lichaam naar het NFI. In 2004 startte het cold case onderzoek. In 2011 nog eens. Wat er gebeurd is met de onderkaak is niet meer te achterhalen.” Het OM laat ook weten dit zeer spijtig te vinden voor de nabestaanden.

Het lichaam is enkele tijd geleden opgegraven om met verbeterde technieken DNA-onderzoek te doen, in de hoop de dader te pakken. Er is een spoor aangetroffen, de politie gaat ervan uit dat het om het daderspoor gaat.

Het stoffelijk overschot werd in het voorjaar opgegraven om nieuw onderzoek te doen in de zaak. Het meisje verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was naar haar bijbaantje. Haar lichaam werd op 22 november van dat jaar gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.