Leers laat zich niet opjagen door PVV

Het is niet realistisch om na een jaar al resultaten te willen zien van het strengere immigratiebeleid van het kabinet. Dat zei minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) maandag in De Pers in reactie op de wens van de PVV snel de eerste effecten te zien.

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma maande de minister onlangs vaart te maken met zijn maatregelen. Hij reageerde op de immigratiecijfers over de eerste helft van 2011. Het aantal mensen dat voor gezinshereniging naar Nederland kwam, was toegenomen. Fritsma zei volgend jaar de eerste resultaten te willen zien. Leers zegt zich daar niet door op te laten jagen. “Als de PVV al na een jaar van dit kabinet resultaten wil zien, waarvan ze zeggen het moet minstens de helft zus of minstens de helft zo, dan denk ik dat het niet realistisch is om dat te eisen.”

De PVV mikt op een halvering van het aantal niet-westerse allochtonen dat ons land binnenkomt. Het kabinet heeft zich nooit op aantallen willen vastleggen. In het regeerakkoord is sprake van een substantiële daling van de instroom.

Bron: ANP