'Juiste inschatting risico's wedstrijd'

Er is volgens de politie en gemeente Utrecht geen inschattingsfout gemaakt wat betreft de risico’s die de wedstrijd FC Utrecht – FC Twente met zich meebracht. Dit is maandag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De risico’s rond de voetbalwedstrijd zijn ingeschaald in categorie B. Dat houdt in dat er wel politie wordt ingezet, maar geen Mobiele Eenheid. Er is wel overwogen om het vak van de FC Twentesupporters te ontruimen, maar er is voor gekozen dit toch niet te doen.

“We pikken het niet dat er met vuurwerk wordt gegooid, ook niet dat er met stenen wordt gegooid en we pikken het al helemaal niet dat agenten in het nauw worden gedreven”, zei burgemeester Aleid Wolfsen tijdens de persconferentie.

Bij stadion Galgenwaard braken zondag rellen uit tijdens en na de wedstrijd tussen de twee clubs. De politie werd door de hooligans bekogeld en bedreigd en agenten waren genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen. Vijf agenten raakten lichtgewond.

De supporters van Utrecht zijn boos op burgemeester Wolfsen. Zij vinden dat dat het vak van FC Twente ontruimd had moeten worden nadat de tukkers vuurwerk in het gezinsvak van Utrecht hadden gegooid.