Inval bij Satudarah Tilburg

De Nationale Recherche is woensdagochtend om 6.00 uur het clubhuis van motorclub Satudarah in Tilburg binnengevallen. Het clubhuis was op dat moment verlaten. Het pand aan de Havendijk is afgezet met zwarte schermen. Ook op woonadressen is de politie binnengevallen. Er zijn enkele clubleden aangehouden, zegt advocaat Eric Thomas van Satudarah.

Over de aard van het onderzoek doet het Openbaar Ministerie geen mededelingen. Een woordvoerder wil niet zeggen waar de politie naar op zoek is. Het OM wil ook niet zeggen of het onderzoek te maken heeft met de inval vorige maand bij Satudarah in Zundert. Woensdagmiddag volgen nadere mededelingen.

Raadsman Eric Thomas heeft van de politie gehoord dat in totaal vier mannen en hun vrouwen zijn gearresteerd. Het gaat niet alleen om leden van Satudarah, zegt hij. Ze worden verdacht van overtreding van de opiumwet en deelname aan een criminele organisatie.

Op dinsdagavond 18 oktober viel de regionale politie met groot machtsvertoon het clubhuis van Satudarah in Zundert binnen. De politie zette toen zwaar bewapende agenten, een pantserwagen en een helikopter in. Er werden in totaal 11 leden van de motorclub gearresteerd op verdenking van bedreiging van portiers in Breda en een vechtpartij in Rijsbergen.