'In coma geraakte inbreker kreeg hartinfarct'

De inbreker die anderhalve week geleden in coma raakte toen hij werd betrapt door vier mannen in het Frans Otten Stadion in Amsterdam-Zuid, heeft een hartaanval gehad.

Dat zei Peter Plasman, advocaat van een van de vier mannen, maandagavond in Nieuwsuur. Volgens Plasman heeft een arts gezegd dat ,,het een raadsel is hoe hij een hartinfarct heeft gekregen”. Verder zou er niets aan de hand zijn met de gesteldheid van de man. Volgens Plasman heeft er een worsteling plaatsgevonden en heeft de verdachte geprobeerd het 50-jarige slachtoffer te wurgen met een nekklem. Of er verband is tussen dit gegeven en het hartinfarct is onduidelijk.

Waarom het is misgegaan en hoe, is eveneens onduidelijk, aldus de advocaat. De vier mannen van 31, 38, 43 en 61 jaar betrapten de man vrijdagavond 4 november bij een sportcomplex aan het IJsbaanpad in Amsterdam-Zuid. Zij waren op dat moment aan het posten, omdat er de afgelopen tijd al enkele malen was ingebroken in het complex. De hoofdverdachte zit nog vast, hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Het gaat om een 43-jarige man uit Oostzaan.

Bron: ANP