Houthandel en bibliotheek in Laren afgebrand

Een houthandel en een bibliotheek in de Noord-Hollandse plaats Laren zijn in de nacht van zondag op maandag afgebrand. Dat heeft de brandweer bekendgemaakt. Er is een 15-jarige jongen opgepakt die wordt verdacht van het stichten van de brand.

De brand ontstond zondagavond rond kwart voor 11 en was zo hevig dat verschillende korpsen uit de regio moesten meeblussen. Om half 4 werd uiteindelijk het sein brand meester gegeven. Het nablussen zal waarschijnlijk nog uren in beslag nemen. Tijdens de brand zijn enkele tientallen huizen met rieten daken ontruimd. Die werden bedreigd door overwaaiende branddeeltjes. Zestien mensen zijn opgevangen in het gemeentehuis en later naar een hotel overgebracht. Anderen hebben hun heil bij familie en vrienden gezocht. Zij kunnen inmiddels weer terug naar huis.

Een dieseltank in de buurt van het afgebrande gebouw werd door de brandweer afgeschermd. Bij de brand is vooralsnog een persoon lichtgewond geraakt. De persoon in kwestie was volgens een woordvoerster geschrokken van de brand en had last van pijn in de borst. Daarnaast is er volgens haar geen asbest vrijgekomen. Een deel van Laren had na de uitbraak te kampen met een stroomstoring. Die was volgens de brandweer snel verleden tijd.

Bekijk hier de beelden.