Hells Angels moeten clubhuis afbreken

De gemeente Amsterdam mag de Hells Angels dwingen hun clubhuis en twee loodsen af te breken. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald.

De gemeente had de Hells Angels in maart 2010 gesommeerd de gebouwen te verwijderen op straffe van een dwangsom van ruim 140.000 euro. De tijdelijke vergunning voor de clubgebouwen was namelijk al in 2003 verlopen. De sloop was uitgesteld in afwachting van de bodemuitspraak van donderdag. De motorclub hield tot nu toe vol dat de gemeente een nieuw clubhuis op een andere locatie had toegezegd en dat de Hell Angels de gebouwen aan de H.J.E Wenkebachweg zolang mogen blijven gebruiken. De rechtbank heeft dit nader onderzocht, onder meer door oud-wethouder Duco Stadig van Grondzaken onder ede te verhoren.

De rechtbank concludeert nu dat er wel langdurig is onderhandeld tussen de gemeente en de Hells Angels over een verhuizing, maar dat er geen bindende toezeggingen door de burgemeester en wethouders of de gemeenteraad zijn gedaan. De gemeente is van plan woningen te bouwen op het terrein van 5000 vierkante meter. De Hells Angels kunnen binnen 6 weken hoger beroep instellen.

Bron: ANP