Gek doodt veulens in Achterhoek

In de Achterhoek is een dierenbeul actief die jongen veulens op een gruwelijke manier toetakelt. Voor zover bekend heeft de dader toegeslagen in Lochem en in Ruurlo.

Een van de veulentjes die het slachtoffer zijn geworden van de gek, werd in een vreselijke toestand aangetroffen. Er was duidelijk op de benen van het beestje ingehakt en deze lagen er dan ook bijna af. Het diertje leefde nog toen het gevonden werd en het moet vreselijke pijn geleden hebben. De dierenarts heeft het beestje uit zijn lijden verlost.

De dierenbeul heeft ook een pasgeboren veulentje vermoord. De eigenaresse vond de nageboorte in de wei en concludeerde daaruit dat haar merrie was bevallen. Haar kroost was echter nergens te bekennen en werd later dood teruggevonden in een sloot. Het is onmogelijk dat het diertje daar op eigen kracht is gekomen. Een ander veulentje is door de gek uit de wei gehaald en dood achtergelaten in de tuin van een buurtbewoner, meldt Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren. De stichting vermoedt dat de dader geïnspireerd wordt door een dierenbeul in België. Bij onze zuiderburen is ook al een tijd een gek actief die het op veulentjes gemunt heeft.