Duizenden controles langs Duitse grens

Politiekorpsen aan weerszijden van de Nederlands-Duitse grens hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ruim 5000 voertuigen en meer dan 6700 personen gecontroleerd.

De nadruk van de actie lag op verdovende middelen, wapens, mensenhandel en verhinderen van illegaal inreizen, zo heeft de politie in Nijmegen vrijdag laten weten. Aan de actie deden 675 opsporingsambtenaren mee. Er zijn vijf mensen aangehouden en honderden bekeuringen uitgedeeld voor allerlei overtredingen. De zogenoemde actie Korridorfahndung strekte zich uit van Groningen tot Aken (Duitsland). In het Duitse Osnabruck was een coördinatiecentrum ingericht.

De Poolse politie hield tegelijkertijd een eigen controle langs de grens tussen Polen en Duitsland. De douane bij de grensovergang Bergh-Autoweg inde voor bijna 150.000 euro aan openstaande belastingschulden, aldus de politie. De douane trof daar tevens in twee auto’s wapens aan. Dat gebeurde ook bij Venlo en bij het Duitse Meppen. Er zijn messen, busjes pepperspray en traangas en een knuppel in beslag genomen.

Bron: ANP