De beste kerstman woont in Nederland

De beste kerstman ter wereld woont niet op de Noordpool, maar in Nederland. De 24-jarige Stefan Veroude uit Netersel heeft deze titel afgelopen weekend gewonnen tijdens de Santa Winter Games in het Zweedse Gällivare.

Deze kerstman van het jaar verkiezing wordt ieder jaar door de orde van kerstmannen georganiseerd. Veertien kerstmannen uit onder andere Japan, Colombia en Frankrijk streden afgelopen weekend om deze felbegeerde titel. De deelnemers moesten verschillende opdrachten uitvoeren zodat de jury kon bepalen wie de titel het meest verdiende.

De wedstrijdonderdelen bestonden uit zaklopen, karaoke zingen, een eetwedstrijd, blind cadeautjes afleveren en een sprintje trekken nadat er rondjes waren gedraaid om een snoepstok. Dankzij de karaokeopdracht kon Veroude de winst in de wacht slepen. Hij zong de kerstklassieker Rudolph the rednosed reindeer naar eigen zeggen zo mooi dat de juryleden tranen in hun ogen kregen.

Vorig jaar deed Veroude ook al mee aan de Santa Winter Games. Hij ging toen verkleed als Sinterklaas om de goedheiligman internationaal op de kaart te zetten.

Hoewel het evenement in Nederland niet echt leeft, trekt het ieder jaar duizenden toeschouwers. In veel landen worden voorrondes gehouden om te bepalen wie het land tijdens de wedstrijd mag vertegenwoordigen. Verschillende landen hebben al aangegeven dat ze willen dat de Brabander in hun land langskomt. Hij is immers een jaar lang de officiële Kerstman.