Cruijff: sporters komen in opstand

Johan Cruijff noemt zijn gang naar de rechter samen met tien jeugdtrainers onvermijdelijk. De voormalig topvoetballer schrijft maandag in zijn wekelijkse column in De Telegraaf dat het tijd is dat de sporters de macht overnemen binnen Ajax.

“Helaas was het niet meer te vermijden. We willen een duidelijk signaal afgeven, dat de tijd voorbij is dat sporters over zich heen laten lopen”, aldus Cruijff die aangeeft zelf op de achtergrond te willen blijven. “Mijn generatie moet juist een stap terug doen en beschikbaar zijn voor de nieuwe en ambitieuze groep voetballers die Ajax terug naar de Europese top wil brengen.”

Cruijff en de jeugdtrainers beschouwen de benoemingen van Martin Sturkenboom, Danny Blind en Louis van Gaal bij Ajax als niet rechtsgeldig. De beroemde nummer veertien heeft nog een advies voor Van Gaal. “Mensen als Louis en ik moeten de macht niet meer willen. Wij zijn zestigers die onze ervaring aan de jongere generatie moeten aanbieden. Er komt een nieuwe tijd aan waarin ex-sporters het roer overnemen.”