Celstraf voor helpen wegwerken lijk

De 26-jarige Emrullah I. uit Helmond krijgt 10 maanden celstraf waarvan 2 maanden voorwaardelijk omdat hij een van moord verdachte vriend heeft meegeholpen het lijk van een vrouw weg te werken.

Ook heeft I. het wapen waarmee de vrouw werd doodgeschoten, verborgen. De rechtbank in Dordrecht deed donderdag uitspraak tegen de man. De hoofdverdachte in de zaak, de 26-jarige Faig B., zou in mei vier vrouwen hebben vermoord. B. wordt ervan verdacht op 16 mei een moeder en haar twee dochters te hebben doodgeschoten in een woning in Zwijndrecht. Na zijn aanhouding vond de politie in de woning van B. in Helmond een 20-jarige dode vrouw, wier lichaam I. en B. hadden willen verbergen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 2 weken geleden 12 maanden cel. De rechter sprak een derde verdachte in de zaak, een 45-jarige man uit Den Bosch, donderdag vrij. B. werd gearresteerd in de woning van de Bosschenaar. Deze derde man werd aangehouden op verdenking van wapenbezit. Het onderzoek tegen B. loopt nog.

De in de Sovjet-Unie geboren B. bekende afgelopen zomer de vrouwen te hebben doodgeschoten. Deze week werd bekend dat hij ter observatie naar het Pieter Baan Centrum gaat. Het duurt nog zeker 10 maanden voordat de zaak tegen B. inhoudelijk behandeld kan worden, verwacht het OM.

Bron: ANP