Burgers ingeschakeld bij opsporen moordverdachte

De politie heeft bij hoge uitzondering de naam en toenaam van een moordverdachte bekend gemaakt omdat ze hem maar niet te pakken krijgen. De 28-jarige Rick Halman wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 24-jarige Amsterdammer op zaterdag 29 oktober 2011. Hij werd eerder al veroordeeld voor een schietincident in Rotterdam.

Het slachtoffer raakte in de vroege morgen dodelijk gewond nadat er op hem was geschoten op de kruising van de Ruysdaelkade met de Albert Cuypstraat. Drie andere mannen brachten de gewonde met een personenauto naar het ziekenhuis, maar dat mocht niet meer baten.

Een Team Grootschalige Opsporing heeft de zaak in onderzoek genomen en kreeg Rick Halman daarbij als verdachte in beeld. “Ondanks alle inspanningen die wij tot nu toe hebben verricht is het ons niet gelukt de verblijfplaats van deze verdachte te ontdekken”, zegt de leider van het onderzoek. Maar hij benadrukt dat men de man niet zelf moet benaderen: “Van Rick Halman weten wij echter dat hij onberekenbaar kan zijn en tot de harde kern van Ajax-supporters behoort. Het is ons er alles aan gelegen hem zo snel mogelijk aan te houden.”

Weet u meer? Bel dan de politie op 020-5592300 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.